Ako začať cvičiť / posilňovať?

Ako začiatočník by ste sa nemali hneď pustiť do cvičenia a bez rozmyslu skopírovať tréning nejakého profesionála. Musíte si uvedomiť, že ste na začiatku vašej cesty k svalovému rozvoju a preto treba byť rozumný. Vyhnete sa tak možnému predčasnému zlyhaniu, sklamaniu alebo zraneniu.

Ako postupovať?

1) Zhodnoťte, aký tip športovca ste. Silový alebo vytrvalostný, a stanovte si konkrétne ciele, ktoré chcete dosiahnuť.
Chcem pribraťChcem schudnúť? Chcem byť silnejší? Chcem svalovú výdrž? Chcem byť len fit? Chcem cvičiť, aby som mal dobrú kondíciu?

2) Zostavte si tréning a harmonogram cvičenia. Poraďte sa s odborníkmi, ak si neviete zostaviť tréning, alebo nemáte dostatok informácii.

3) Zostavte si jedálniček podľa vášho cieľa. Premyslite si to dôkladne a nepremýšľajte nad nereálnymi vecami z časopisov. Musíte si zostaviť stravu podľa vlastných podmienok, financií a možnosti ako vám to práca (škola) umožňuje.
4) Nezabudnite na tréningové vybavenie. Na posilňovanie potrebujete oblečenie, obutie a doplnky, ktoré vám cvičenie uľahčia.

5) Premyslíte si koľko financií chcete investovať do doplnkov výživy. Je to dôležité, aby ste si nekúpili doplnky výživy za väčšinu svojich peňazí a potom nebudete mať na vstupné, cestovné a ostatné životné potreby.

Pridaj komentár